По-малко катастрофи, с по-малко загинали и ранени отчитат от Пътна полиция в Търново

На територията на Великотърновска област от началото на годината до края на февруари са регистрирани общо 169 пътно транспортни произшествия или с 62 по-малко от същия период на предходната година. От тях 27 тежки, което е с 14 по-малко, 43 ранени, или с 5 по-малко и без загинали, което е с 2-ма по-малко в сравнение с отчетения период на 2018 г.

Основната причина за настъпването на пътните произшествия остава вината на водачите на моторни превозни средства, като най-често това е несъобразената скорост, следвана от отнемането на предимство и неспазване на дистанция, сочат анализите на сектор „Пътна полиция“.

При контрол на пътното движение през периода са установени общо 12 310 нарушения на Закона за движение по пътищата, КЗ и Закона за българските лични документи. Съставени са 1556 акта и са наложени 10 754 глоби по фиш. Издадени са 5 632 електронни фиша. Само за месец февруари са съставени 597 акта и са наложени 4 141 глоби по фиш. Издадени са 143 заповеди за налагане на принудителни административни мерки. През периода са изпратени 24 сигнални писма до компетентни институции, с цел осигуряване на безопасността на движение по пътищата на територията на ОДМВР-Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България