По протест на прокуратурата изправят отново на съд оневинена за убийство на мъжа си

Снимка: Pixabay

22-годишна жена ще застане в понеделник пред Апелативния съд във Велико Търново след протест на Окръжната прокуратура в Ловеч заради оправдателна присъда. С решение от 13 март тази година окръжните магистрати в Ловеч са признали Коца И. И. от Етрополе за невинна по повдигнато обвинение, че на 8 ноември 2014 г. около 22 часа в ловешкото село Голяма Брестница е умъртвила съпруга си Андрей Й. З. /50 г/.

Със същата присъда са отхвърлени и предявените срещу младата жена граждански искове за кръвнина от по 100 000 лева от М. В. М., Р. А. З. и С. А. К.

Делото в Апелативния съд във Велико Търново е образувано по въззивен протест от държавното обвинение в Ловеч. Преди година срещу Коца И.И. бил внесен обвинителен акт за извършено тежко престъпление по време на масово сбиване. Мелето станало в село Голяма Брестница пред къща на ул. „Жидевица".

В злополучния ден Коца И. и нейни близки празнували празника на църквата на селото. Първо били в заведение, а след това роднините се събрали в къщата на Коца И. Малко по-късно разбрали, че из селото се движат две коли с хора, които ги търсят. Всички от семейството излезли от къщата, като се въоръжили с ножове, лопати, брадви. Двете коли спрели и от тях излезли седем човека, между които и убития. Почти веднага възникнал скандал, който бързо преминал в масово сбиване, по време на което обвиняемата нанесла три удара с нож в тялото на мъжа от Градежница. Пострадалият е починал на път за болницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право