По-тежка мярка за неотклонение за контрабанда на стоки за 100 000 лева

Снимка: Архив

Апелативният съд в Бургас наложи по-тежка мярка за неотклонение на обвиняеми за контрабанда на стоки за близо 100 хиляди лева, съобщиха от Апелативната прокуратура. Това е станало след внесен от Окръжната прокуратура в морския град протест.

Денислав З. и Саид Б. са обвинени за това, че на 30 август около 22 ч., на ГКПП-Малко Търново са направили опит като съизвършители да пренесат през границата от България към Турция стоки за търговски цели в големи размери - препарати, електронни цигари и течност за тях, хард дискове и др. на обща стойност 98 515 лева. Контрабандата е била натоварена в лек автомобил Форд". Престъплението е било разкрито след извършена щателна митническа проверка от служителите на Митница-Бургас.

Окръжният съд е наложил и на двамата мярка за неотклонение "парична гаранция", от по 5000 лева за всеки. След протест на Окръжната прокуратура втората съдебна инстанция е изменила мярката за неотклонение в по-тежката "домашен арест" и за двамата обвиняеми. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право