По 20 000 лв. глоби за наркопроизводители

Глоби от по 20 000 лв. и условни наказания получиха трима мъже, въртяли оранжерия с марихуана в шуменското село Ивански. Производителите и разпространители добили наркотрева на стойност близо 73 000 лв. До наказанията се стига след признаване на вина и сключване на споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен, които бяха одобрени от съда, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

30-годишният Виктор Станев, 25-годишният Димо Димов и 25-годишният Светлин Стойчев признали производство и държане с цел разпространение на около 17 кг. марихуана. За извършеното продължавано престъпление в съучастие подсъдимите освен глобите, ще изтърпят наказания по 3 г. лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

Тримата наркопроизводители са от Варна и са неосъждани до момента. Наркооранжерията им действала от неустановена дата до 11 юли 2016 г. в шуменското село Ивански. Голяма част от намерените и иззети количества марихуана са открити в къща в селото, където се развивали при максимални грижи в закрито помещение и външна оранжерия. Наркотични вещества са били иззети и от апартамент във Варна.

Осъдените са приели безусловно клаузите на споразуменията, като се отказали от разглеждане на делото срещу тях по общия ред. Споразуменията са окончателни и със сила на присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право