По 4-ма кандидати за полицейско място в Шуменско

Снимка: Архив

Шест дами желаят униформи

21 вакантни места има за полицаи в ОДМВР-Шумен. За тях вече са се кандидатирали 76 души, съобщиха от пресцентъра на дирекцията дни преди финала по прием на документи. В понеделник пред вратите на дирекцията също имаше опашка от чакащи. До момента се очертава поне по четирима да се надпреварват за място, а преди време конкуренцията е стигала и до 5-7 души за щат.

От кандидатствалите шест са жените, желаещи униформи. Някои от мераклиите ще се явяват на конкурс за полицаи втори път, при предишното кандидатстване не са успели. Някои от мераклиите работят като продавач-консултанти, други имат шофьорски стаж, трети никакъв.

Най-много са свободните места в РУ-Шумен - 12, пет са в Нови пазар, в Смядово са две, а в Каолиново и Велики Преслав по едно. Нужно е кандидатите да са неосъждани, със средно образование, не по-възрастни от 40-годишни, а желаещите да шофират патрулка, да имат нужната квалификация. Назначенията стават след успешни изпити по физическа подготовка, психотест и интервю.

Документи се подават в ОДМВР-Шумен, отдел „Административен“ на ул. “Сан Стефано“ 2, а повече информация за конкурса има на https://www.dhr.mvr.bg/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони