ПП „Съюз за Пловдив”: Търсим само един честен депутат да предложи намаляване на субсидиите за партиите!

ПП „Съюз за Пловдив“ призовава народните представители да съберат смелост и да гласуват намаляване на субсидиите за партиите от 11 на 1 лев при приемането на републиканския бюджет за 2018 г. След първото четене на проекта в Комисията по бюджет и финанси депутатите решиха да намалят само субсидията на партиите, които са получили над 1% на изборите, но не са в парламента.

„Това означава, че ГЕРБ, БСП, ДПС и „Воля“ ще продължат да получават милионите, но ще се опитат да заблудят хората, че има някакво намаление на партийните субсидии. В момента ГЕРБ получава по 12,6 млн. лв. всяка година, БСП – 10,5 млн. лв., Обединени патриоти – 3,5 млн. лв., ДПС – 3,4 млн. лв., „Воля“ - 1,6 млн. лв. Партиите нямат нужда от тези огромни пари,“ обясни лидерът на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева. Според нея и съпартийците й проблемът е, че вече повече от година всички в Народното събрание се правят на разсеяни и не обръщат внимание на резултата от проведения Национален референдум. Тогава 2 516 791 българи гласуваха с „Да“ на предложението партийната субсидия да стане 1 лев на глас годишно.

„Макар и активността да не достигна съвсем малко, за да стане резултатът задължителен, законът задължава Народното събрание да се произнесе по този въпрос. Депутатите се произнесоха по мажоритарното гласуване, участието в избори вече е задължително по закон, но замитат настрани най-важния въпрос – този за субсидията. „Съюз за Пловдив“ винаги е бил против партийните субсидии. Ние вярваме, че политиката е работа за хора, които са постигнали нещо в живота и не разчитат на данъкоплатците да ги издържат. Вярваме също, че е несправедливо партиите да получават толкова огромни пари, когато болниците фалират. Предстои депутатите да гледат на второ четене проекта за държавен бюджет за 2018 г. Единственото достойно действие е да намалят субсидията за всички партии – не само за извънпарламентарните. „Съюз за Пловдив“ призовава всички народни представители да се държат достойно. Нужен е само един честен депутат, който да предложи намаляване на субсидията за всички от 11 лева на 1 лев”, декларира Дани Каназирева, която е шеф на групата на ПП „Съюз за Пловдив” в местния парламент в града под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика