Правителството отпусна 1,5 млн. лв. за нова зала за художествена гимнастика (СНИМКИ)

Премиерът Борисов: Изпълнихме още едно обещание за годината

На последното си заседание за тази година правителството отпусна милион и половина лева за нова зала за Националния ни отбор по художествена гимнастика. Така кабинетът спази обещанието си, дадено през септември.

С предоставените средства ще бъде изградено разширение на зала за художествена гимнастика, стадион „Раковски”. Управлението на многофункционалното спортно съоръжение се поема от „Национална спортна база" ЕАД - дружество с дългогодишен опит в сферата на изграждане, управление и поддържане на спортни обекти, уточняват от Министерски съвет.

Снимки: Пламен Стоименов

"Имахме още едно обещание за годината, днес на правителственото заседание изпълнихме и него. С постановление на МС се одобрява допълнително плащане в размер на 1,5 милиона лева за Национална спортна база ЕАД. Сумата ще бъде използвана за разширение на спортната база по художествена гимнастика и ще осигури по-добри условия за развитие на едни от най-успешните ни спортисти", каза премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета, на което присъстваха председателят на УС на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и някои от момичетата от националния ни ансамбъл.

"Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика", посочи Раева. „Години наред сме мечтали да имаме зала, която да може да побере всички национални гарнитури. Да можем да тренираме така че успехите ни не само да продължават, но и да стават по-големи“, заяви тя. „С подобряването на материалната база гарантирам, че успехите ни ще стават все повече и повече. Ще имаме много поводи за гордост и радост“, обяви тя.

Капитанът на отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова заяви: „Това е исторически ден за българската художествена гимнастика. Много сме щастливи. От името на целия отбор искам да изкажа огромните си благодарности към премиера Бойко Борисов и правителството, както и на министър Красен Кралев, който е винаги до нас и ни помага“.

„С изграждането на залата ще се реши един много наболял проблем с материалната база за подготовка на националните състезателки“, посочи спортният министър Красен Кралев. Министърът обясни, че в края на годината е направен цялостен ремонт на инфраструктурата. „Новата зала се предвижда да бъде свързана със сегашната зала с топла връзка. Строителството няма да възпрепятства подготовката на гимнастичките“, увери Кралев и уточни, че новата зала ще се намира на 10 м встрани от сегашната зала.

"В момента, в който се проведе обществена поръчка, тогава ще знаем кога ще бъде готова залата, но при всички случаи до края на следващата година би трябвало да бъде открита най-късно", каза Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България