Правната комисия в НС отказа да се занимава с референдума

Снимка: Архив

Депутатите от правната парламентарна комисия отхвърлиха с мнозинство проекторешението на ГЕРБ за референдума, организиран от екипа на Слави Трифонов, да влиза като тема в дневния ред за обсъждане.

11 народни представители от всички парламентарни групи без най-голямата бяха "против", само депутатите от ГЕРБ настояха въпросът да се обсъди от комисията и гласуваха "за", съобщава Канал 3.

Въпреки че не мина през комисията, проекторешението ще бъде първа точка от дневния ред на парламента утре, когато започва новата пленарна сесия след ваканцията, обяви председателят на комисията Данаил Кирилов.

Обявявайки резултата от гласуването, Кирилов оповести, че Народното събрание е направило "сериозна грешка относно суверена". Според всички останали юристи в комисията обаче няма как да се произнасят с проекторешение по въпроса за референдума, чийто резултат е все още предмет на бъдещо решение на Върховния административен съд.

Още в началото на заседанието ДПС направи предложение тази точка да отпадне изобщо от дневния ред, а това бе подкрепено и от "Атака", БСП и Реформаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика