Правна комисия с три заседания за седмица, за да гласува антикорупционния закон

Снимка: Архив

Три заседания в рамките на една седмица ще проведе Правната комисия на Народното събрание, за да обсъди и приеме на второ гласуване Законопроекта за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Първото заседание е насрочено за днес от 14.30 часа.

На 21 и 22 декември също са предвидени заседания на Правната комисия на парламента, на които като първа точка е посочен именно антикорупционният закон, известен като закона “Кунева”. В случай, че депутатите от Правната комисия приемат окончателно текстовете на антикорупционния закон до 22 декември, то неговото разглеждане в пленарна зала може да стартира още на 10 януари 2017 г., когато се очаква да се проведе първото заседание на Народното събрание след Коледно-новогодишната ваканция.

Припомняме, че приемането на антикорупционния закон до края на мандата на този парламент бе един от приоритетите, които от Движение България на гражданите обявиха неотдавна, за да подкрепят евентуално ново правителство между ГЕРБ и РБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България