Правят академия „Бързаков“ за таланти в борбата

Българската федерация по борба създава Академия „Серафим Бързаков“, която ще започне работа с млади таланти в най-древния спорт. Лице и треньор в школата ще бъде самият двукратен световен и 4 пъти европейски шампион в свободния стил. Заради новия си ангажимент Бързаков овакантява поста на селекционер на националния отбор и ще бъде заменен от Валентин Ангелов, бивш наставник на юношеския ни тим. Решенията са потвърдени от управителния съвет на родната федерация.

В момента върви и подмладяване в националния тим по свободна борба. И Бързаков ще продължи да работи персонално с някои от момчетата. В момента той е и на лагер на Белмекен с натурализирания у нас чеченец Али Умарпашаев и сънародника му Ахмед Магамаев, който чака български паспорт.

По привличането на млади таланти в отбора ще бъде ангажиран и олимпийският вицешампион от Сеул-88 Иван Цонов, досегашен помощник на Бързаков. Освен скаут той ще бъде и селекционер на кадетите. А в мъжкия щаб влиза друго познато име – Михаил Ганев, №1 в света за 2010-а.

При класиците в екипа на Армен Назарян ще бъде привлечен Илиян Георгиев, носител на златния пояс „Никола Петров“ за 2012 г. В края на седмицата най-добрите ни национали в класическия стил ще стартират на турнира „Вехби Емре“ в Истанбул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт