Правят безплатни изследвания на кръвна захар в Търново

Изследват безплатно кръвната захар в понеделник във Велико Търново. Акцията е по повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември. Кампанията ще се проведе от 14 до 15,30 часа на две места в старопрестолния град - в централния парк „Марно поле” и в Клуб на пенсионера и инвалида на адрес ул. „Възрожденска” №11. Кръвната захар ще изследват студенти от великотърновския филиал на Медицински университет – Варна.

Жителите и гостите на Велико Търново ще могат също да се запознаят с последните новости и тенденции при превенцията, профилактиката и лечението на различните типове диабет.

Организатори са Община Велико Търново, Районната здравна инспекция и филиалът на Медицински университет – Варна, който се намира в старопрестолния град. Кампанията ще се проведе и със съдействието на фирма „Самоконтрол” – Пловдив.

Според статистическите данни от лечебните заведени, към 31 декември 2015 г. в областта са регистрирани 14 304 души на диспансерно наблюдение за диабет. Те са със 740 повече спрямо 2014 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве