Правят пунктове за смет в шуменските села

Община Шумен ще прави събирателни пунктове за смет във всичките си 26 села и по този начин се надява местните хора да спрат да изхвърлят безразборно строителни отпадъци, гуми и да горят растителност в дворовете си. По-евтино е да обозначим с табели и да оградим специални площадки, отколкото да чистим речните дерета и общински терени сега, каза зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.

Правят пунктове за смет в шуменските села

В пунктовете, които ще бъдат на удобни свободни терени, всеки месец ще се носи различен тип отпадък, а общината ще е ангажирана с извозването му. В сезона на ремонтите - строителни боклуци, есента - растителни, в определен момент ще се приема електроника, мебели.

Сега нерегламентираните сметища по селата вече са факт и още от сряда започва почистването им от работници на общинските предприятия "Паркове и обредна дейност" и "Строителство и благоустройство". Сметопочистването започва от село Новосел, което е сред рекордьорите по замърсяване и трябва да приключи до 23 март.

Кметовете на селата трябва да организират и местното население за ръчно почистване на населените места.

В Шумен вече започна метенето на градските улици и булеварди. Миенето им ще стартира от 1 април, съобщиха от кметството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България