Правят първа копка на завод за самолетни части край Пловдив

Френска компания ще открие първоначално 200 нови работни места и още 400 на по-късен етап

Първа копка на завод за самолетни части на френската компания "Латекоер" ще бъде направена тази сряда в 15 часа в Индустриална зона "Марица" край Пловдив.

Церемонията ще бъде уважена от посланика на Франция у нас Ерик Льобедел, председателя на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе, изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, кметовете на Пловдив Иван Тотев и на Община Марица Димитър Иванов и др.

„Латекоер” е със стогодишна история в производството на врати, електрически шкафове и други компоненти и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании като „Airbus”, „Boeing”, „Bombardier”, „Embraer” и др. От базираната в Тулуза компания Latecoere, която е подизпълнител на производителя на самолети „Airbus”, обещават след построяването на завода си, която ще се намира точно до този на „Сокотаб”, да разкрият 200 нови работни места и още 400 на по-късен етап.

Френската компания има доста широк спектър на производство, а в завода край Пловдив ще се правят уплътнения и допълнителни компоненти по вратите на самолетите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции