Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

Забраняват да се продават дрехи и сувенири направо на улицата

Всички сергии в Слънчев бряг – изток през това лято ще изглеждат еднакви, а търговците няма да имат право да предлагат стоката си направо на улицата. Идейният проект за новите сергии в курорта беше представен от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Ако той бъде успешен, ще бъдат уеднаквени и павилионите за сувенири и дрехи във всички курорти. Преди това обаче, трябва да бъде приет новият закон за туризма и наредба към него, която да регламентира статута и новата визия на курортите, стана ясно от думите на Ангелкова.

Едва 14 търговски преместваеми обекта ще запазят вида си през това лято, тъй като техните договори са стари. Всички нови контракти ще бъдат сключвани с условие да се спазва новата визия на сергиите – в бяло и синьо, направени от дълготрайни материали като еталбонд.

Ако някой търговец си позволи да продава директно на улицата, на щанд извън сергията, той ще бъде глобен първите два пъти, а при трето нарушение ще бъде прекратен договора му, обясни министърът. Наемателите ще трябва да изградят сами конструкциите на павилионите, но като се придържат към избрания стил. С новия закон за туризма ще бъдат насърчавани търговците, които продават български стоки, които ще получават специален знак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес