Правят транспортна схема за по-добра организация на движението в Търговище

Изработване на  схема за организацията на движението в града възложи Община Търговище, за да отпуши автомобилния трафика, който създава все повече проблеми особено в пиковите часове.

До момента не е имало правена цялостна комуникационно-транспортната мрежа и генерален план за организация на движението. Изготвяни са само за отделни части от града, което с времето наслага проблеми с организацията и безопасността. Непрекъснато увеличаващият се брой превозни средства натоварва движението и води до образуване на задръствания, проблеми с паркирането и спазване на изискванията за безопасност и на пешеходци, и на автомобилисти.

Една от целите на пътната схема, която трябва да се направи, е да подобри разпределението на транспортните и пешеходните потоци по вид, място и време. Тя ще включва предложения за подобряване на пропускателната способност  на натоварените кръстовища, реконструкции на съществуващи и изграждане на нови връзки и чрез определяне на режим за движение по еднопосочни улици. Ще предложи осигуряване на допълнителни места за паркиране и намаляване на конфликтните зони. Ще се даде възможност за обособяване на велосипедни алеи по улиците, където това е възможно. Очаква се това да доведе и до  подобряване на екологичните показатели като шум, вибрации и отработени газове.

Проектът за транспортна схема ще бъде представен пред обществеността, за да се даде възможност за запознаване на гражданите и да се направят предложения за по-добра организация на движението, които да бъдат включени в окончателния вариант.

Очаква се новият план да бъде готов до края на годината. Преди приемането той ще бъде обсъден и с компетентните институции по различните направления на действие, като Областната дирекция на МВР, Областно пътно управление и други.  План – схемата за организация на движението в Търговище ще бъде внесена за разглеждане и утвърждаване в Общинския съвет, съобщиха от местната администрация.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България