Прагматици ли са зодиите?

Овен

Да, в любовта

Може главата ви да се рее като балон, надут с хелий, но в сърцето ви няма място за глупости. Нека да ви наричат арогантен тип, ревностен деятел, инатливо животно и луда глава. Щом стане въпрос за любовта, рядко ще се намери по-прагматичен човек от вас. Имате ясни критерии какъв партньор търсите и на първо място в списъка се мъдри думата “красив”. Външният вид е много важен за вас, затова и трудно бихте се примирили с мърляв или неугледен човек до себе си. По-нататък в списъка ви следват: силен, умен, чувствителен, внимателен, богат и известен.

Телец

Важен е резултатът

Враговете ви твърдят, че сте олицетворение на прагматичното мислене. И то не в добрия смисъл! С това искат да кажат, че сте използвачи, интересчии и материалисти. Приятелите ви смятат, че сте образец на прагматичния човек. И с това имат предвид, че винаги знаете как да се справите с житейските несгоди и виждате изход и от най-заплетените ситуации. Че главата ви не е в облаците, а краката ви са здраво стъпили на земята. Това пък от своя страна не означава, че не сте способни на щуротии - о, съвсем не! Или че не сте хора на големите и щедри жестове.

Близнаци

Каква ще ми е ползата?

Вие, Близнаците (и двамата), сте много целенасочени хора - хитри сте, умни, мъдри и се ръководите от желязна логика. Прагматичност е вашето тайно име. Тя се проявява във всеки разговор и всяка среща, прокрадва се в тъмните ъгли на съзнанието ви под формата на една подличка мисъл - “Каква ще ми е ползата?”. Затова някои ви смятат за интересчия. А вие сте просто един най-обикновен гениален манипулатор. Благодарение на това умеете да се измъкнете от всяка ситуация, в която преди това още по-умело сте се набутали сами.

Рак

Когато става дума за дома

Що се отнася до грижата за дома и домашните любимци (съпруг, деца, котки, кучета и златни рибки), Раците сте най-прагматичните от всички. Но за останалите сфери от живота това твърдение е доста спорно. Човек, който настоява да вижда света такъв, какъвто би трябвало да бъде, а не какъвто е, очевидно е леко откъснат от реалността. А фактът, че пропускате очевидните опасности по пътя си и падате в ями, които всички останали биха заобиколили, се дължи на една специфика на характера ви, а именно прекалената ви суетливост.

Лъв

Къде ги търсите?

Чували сте за себе си, че сте великолепни, обаятелни, интелигентни, артистични и талантливи. Вероятно покрай ушите ви са прехвърчали и такива квалификации като егоцентрични и арогантни използвачи. Но със сигурност не са ви наричали прагматици. И няма как. Когато цялата Вселена се върти около пъпа ви, а най-важното във всяка ситуация е да не излезете с накърнено самолюбие, тогава няма място за прагматизъм. Прагматичността е за скромни и сиви мишлета, изпълнители, разпоредители и най-много учители, но не и за воини, родени под знака на Лъва.

Дева

Подробностите им пречат

Вашата слава на прагматиците в зодиака е подобна на сянката ви по залез слънце - далеч предхожда реалния ви ръст. Че сте реалисти, реалисти сте. Че се опитвате да мислите и най-вече да действате прагматично - вярно е. Дали ви се получава обаче? Не винаги. Защото понякога от прекалено много прецизиране и суетене около подробностите не виждате основното. Ако говорим за философското течение прагматизъм, заслужава си да споменем, основоположникът му, американският философ и математик Чарлз С. Пърс е роден на 10 септември 1839 г.

Везни

Практични с едно изключение

Вторият баща на прагматизма, американският философ инструменталист Джон Дюи, е роден под знака на Везните. За него истината е само условно понятие, инструмент за постигане на целите ни. С това не намекваме, че всички Везни послъгват. Прагматичният човек е този, който, когато гони дадена цел, се ръководи повече от полезните резултати, отколкото от някакви определени принципи и идеи. Често думата е синоним на практичен. Което пък може да се каже, че е синоним на зодиакалния знак Везни. С малко изключение - любовта на Везните към скъпите вещи.

Скорпион

Мистър Сенко с нюх към парите

Вие сте Мистър Сенко на зодиака - фокусник, който си сваля главата, публиката припада и едва се свестява за следващите илюзии. А те са: “Електрическият стол” и “Разрязване на жена с циркулярен трион”. Умеете да впечатлявате хората със своята дълбока и мрачна душевност, със смразяващия си интелект и многостранните си таланти. Често използвате обаянието и силната си интуиция за неща, различни от това да търсите гласове от отвъдното, а именно - за лични и съвсем прагматични облаги, включително и пари. Практичната страна на характера ви се проявява обикновено след 40-ата година.

Стрелец

Логиката побеждава

Честността обикновено е качество. Но в нетактичната уста на Стрелеца се превръща в поразяващо оръжие. Прагматичността може да бъде порок - в смисъл на недостатъчно възвишен, твърде земен характер. Но не и при Стрелеца. За вас тя се изразява в това, че сте в състояние да се примирите и с най-неприятните обстоятелства, ако ви се обясни достатъчно убедително защо е нужно това. “Мамо, искам шоколад!” “Не може, майче, с парите трябва да си купим хляб.” “Е, добре.” Това примирено и разбиращо дете може да бъде само Стрелче.

Козирог

Последователни до дупка

Прагматични, издръжливи и последователни до дупка. Започнете ли нещо, непременно го завършвате. И с право се гордеете с това! Ако пътя ви препречи майка с бебенце на ръце, ще я прегазите, а детето ще отгледате. Нещо като героинята от песента “Назад, моме Калино”. Вие сте страшен враг и верен приятел, макар че трудно се намират достатъчно консервативни хора, които да ви допаднат за другари. Ненавиждате следните типажи: мързеливци, злобни хора, безгръбначни, празнодумци и кречетала. Което още повече стеснява кръга от хората, сред които можете да избирате приятели.

Водолей

Дебелоглави, но разумни

При споменаването на Водолей представителите на всички останали зодии добавят мислено дебелоглав. Няма по-непробиваем череп от вашия. Инатът на Телеца, опърничавостта на Овена, агресивността, с която Стрелецът защитава свободата си - вие, Водолеите, се смеете на тези детски прояви на безсмислено упорство. Защото вашето вече е висш пилотаж. Но дори и то може да бъде преодоляно с помощта на едно качество, присъщо на всички умни хора - прагматичността. Ако се убедите в нуждата да направите отстъпка, ще отстъпите. Но само тогава.

Риби

Само подсъзнателно

Ако Водолеят бъде сравнен с една голяма глава, вие, представителят на знака Риби, сте едно голямо сърце. Колкото предхождащият ви знак се свързва с мисловността, толкова и вашият - с чувствата. Решенията си вземате по-скоро водени от това какво е редно, правилно и етично, отколкото с оглед на резултатите, които ще произтекат. Добре, че е силната ви интуиция, която обикновено ви подсказва най-верните решения и по този начин избягвате неприятните последици. На подсъзнателно ниво рядко бъркате въпреки оплетените ви идеи за добро и зло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп