Празникът на Еленския балкан събира природолюбители

Празникът на Еленския балкан за поредна година ще събере сред девствената природа туристи и любители на планината. Събитието, което организират община Елена, Туристическото дружество и Клубът на пенсионера в града, ще бъде през двата почивни дни. В събота в района на село Мийковци ще се състезават на дълга дистанция над 400 участници в Европейското първенство по ориентиране за юноши и девойки до 18 години.

В събота празникът на Еленския балкан ще започне с пешеходен поход. Запалените туристи ще тръгнат отсело Мийковци, разположено в подножието на връх Чумерна и ще извървят над 10 км преход до едноименната хижа. За участниците в похода е организиран транспорт до селото, който ще тръгне от пл. „Иларион Макариополски“ в града в 9 часа.

При хубаво време в следобедните часове на поляните ще има игри и състезания за всяка възраст, ако пък вали спортният дух ще се пренесе в планинската хижа.

По традиция в неделния ден край хижа „Буковец“ се провежда съборът на пенсионерските клубове от двете страни на Балкана. Заради дъждовете през тази седмица, 13-то му издание ще бъде в еленското читалище. В програмата ще вземат участие близо 30 състава, чиито изпълнения ще започнат от 10 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България