Празникът на еленския бут с ансамбъл "Филип Кутев" и Шкумбата

Цели три дни ще продължи тази година традиционният празник посветен на еленския бут в Елена. Веселието в балканското градче ще е съпроводено с хапване на месни деликатеси и забавления.

Празникът ще започне на 14 октомври с концерт на ансамбъл "Филип Кутев". Музикалната изява е под надслов "Ние сме България". На следващия ден на градския пазар пък ще бъде пресъздадена еленската традиция "Пърлене на прасе над трап". Половин час по-късно на площад "Христо Ботев" петият по ред Празник на еленския букт ще бъде открит официално, а след това присъстващите ще гледат възстановката "Гурбетчиите се завръщат". Програмата предвижда още концертът на самодейните състави от община Елена.

На градския пазар ще бъде открита кулинарната изложба и фолклорна програма "Гордостта на моя град". Вечерта на площад "Христо Ботев" жителите и гостите на Елена ще се забавляват с Шкумбата, а после ще е концертът на сръбския оркестър "Underground", който ще завърши с пищна заря.

Любителите на спорта могат да се включат в събота в игрите "Най-як балканджия", които ще се проведат в парка "Калето". За най-малките организаторите също са предвидили множество забавления. В Бакаловата къща е ситуиран детският кът "Край къщичката на трите прасенца". За малчуганите е организирана и забавната работилница. Хлапетата ще похапнат торта и ще се веселят с развлекателната програма. В Туристическия информационен център за възрастните пък е организирана дегустация на вина и мезета. Празникът на еленския бут ще завърши на 16 октомври, като на градския пазар е забавата "Това остана от прасето… Еленски аламинутки…" с участието на Робин, Дачко и Наката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони