Празник на буквите пред НДК

Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази ще изпълни на своята цигулка пред НДК „Върви народе възродени”.

София ще отбележи с празник на буквите на открито 24 май. Събитието започва в 17:00 ч. в парка зад НДК и се организира от Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС, Столична община, Национален дворец на културата и Българско национално радио.

За първи път софиянци и гости на столицата ще празнуват Деня на българската просвета, култура и славянската писменост – 24 май – с празнична културна програма на открито.

От 17:00 ч. в Парка зад НДК Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС, Столична община, Национален дворец на културата и Българско национално радио обединяват усилията си, за да зарадват публиката с изпълнения на музикалните състави на БНР, именити български музиканти, артисти, художници и творци. Сред изпълнителите ще бъдат Вокална група Радиодеца, Оркестъра за народна музика на БНР, Софийски духов оркестър и Биг Бенда на БНР. Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази ще изпълни на своята цигулка специално за празника химна “Върви народе възродени”. Автор на визията на празника е известният български художник и майстор на плаката проф. Божидар Йонов. Организаторите готвят още много изненади за малките и големи зрители по време на Празника на буквите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България