Празник на дарителите организира Клиниката по педиатрия на УМБАЛ "Свети Георги"

Празник на дарителите и тържествено отбелязване на 70-годишнината от основаването на Катедра по педиатрия и медицинска генетика в МУ- Пловдив организира днес клиниката по педиатрия в УМБАЛ "Свети Георги".

"Неслучайно празничният ден за двете структури е общ, защото сме едновременно лечители, преподаватели и учени. Многостранността на функциите осигурява по-високо качество на медицинската дейност и възможност за клинична изследователска дейност", обясниха началникът на клиниката проф. Иван Иванов и ръководителят на катедрата проф. д-р Мирослава Бошева.

Ежегодният Празник на дарителите е подходящ форум, на който началниците на отделните звена в клиниката и в катедрата по педиатрия и медицинска генетика могат да представят своите възможности и идеи за развитие. "Нека не забравяме, все пак, че най-ценният капитал на клиниката не са сградата и техниката, а хората и традициите", категорични са проф. Иванов и проф. Бошева. Отдадеността в работата, добронамереността и перспективата за развитие поддържаха добър психоклимат и минимиризираха текучеството въпреки невисоките заплати, коментират лекарите от екипите им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони