Пращат Кобрата на Тайсън Фюри?

Кубрат Пулев дълго срещаше трудности в намирането на съперници, но скоро може да стигне до мач с един от най-силните боксьори в тежка категория. Българинът, който на 23 март излиза срещу Богдан Дину (Румъния) в Лос Анджелис, вече е в „една конюшня“ с бившия световен шампион Тайсън Фюри. Наскоро Циганския крал сключи договор с американския промоутър Боб Аръм, който в последните месеци движи делата на Кобрата.

Според американското издание Sport 360 е възможно компанията „Top Rank“ да организира мач между двете си звезди при тежките. Фюри се завърна на ринга миналата година, след като изтърпя допинг наказание. В последния си мач той завърши наравно с шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър, но плановете за реванш с американеца засякоха.

Засега най-вероятният съперник на Фюри е новозеландецът Джоузеф Паркър, който миналата година загуби титлата на Световната боксова организация (WBO) от Антъни Джошуа. Ако това не се случи, зад Океана очакват Аръм да се опита да спаси кариерата на Тайсън с мач срещу Пулев, когото описват като „достоен за уважение боксьор“ само с една загуба в кариерата си, при това от Владимир Кличко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт