Пращат на съд пиян, налетял да бие полицай

Снимка: Архив

37-годишен мъж от Вършец, спипан да кара пиян из курортния град, се опитал да избяга от полицейски патрул, а след като бил заловен, пробвал да удари пазител на реда. Нарушителят ще бъде съден, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В събота вечерта граждани подали сигнал на тел. 112, че пиян вдига скандали и шофира автомобил в ромския квартал „Изток”. Минути след сигнала униформени засекли в махалата криволичеща кола. Щом съгледал патрулката обаче, шофьорът обърнал и се опитал да избяга. Не след дълго полицаите открили автомобила и шофьора – Павел Г. Мъжът обаче категорично отрекъл да е управлявал колата и се нахвърлил върху пазителите на реда с обиди и заплахи. Бабаитът отказал и тест за алкохол и на няколко пъти се опитал да удари с глава един от полицаите. Накрая униформените щракнали белезниците на нарушителя и го отвели в Районното управление, където дрегерът показал 2,68 промила алкохол.

Полицаите намерили и свидетел, който потвърдил, че Павел Г. е карал колата пиян. Мъжът е задържан за 24 часа и ще бъде съден по бързата процедура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право