Пращат на съд таксиджия, опитал да убие жена си на работното й място

Таксиджия от Търговище, опитал да убие съпругата си публично, отива на съд. 48-годишният Живко К. наръга съпругата си на работното й място в магазин срещу болницата към 10 часа на 11 февруари тази година. С 15-сантиметрово острие той нанесъл три удара в областта на корема й и още два в гърдите, припомнят от Апелативна прокуратура във Варна. След това насочил ножа и на себе си, ръгайки се в гърдите и корема. Измъкнал се от магазина, където свидетели на ужаса станали негови колеги и граждани.

Кървавата драма стана заради поредния опит на съпругата да напусне таксиджията и предстоящо бракоразводно дело.

Двамата ранени съпрузи бяха лекувани дълго в болница, а след възстановяването на Живко той е бил прибран в ареста. В момента бил в затвора в Плевен, допълват от прокуратурата.

Обвиненият в предумишлен опит за убийство е съден два пъти за шофиране в пияно състояние, въпреки че работел като таксиметров шофьор. Точно преди нападението над жена му, книжката му била отнета и той бил свален от жълтия автомобил.

Мъжът е известен в Търговище и с участието си в богоявленския ритуал, при който вади кръста на Йордановден. Тогава разказваше пред журналисти как оцелял след продължителна кома, в която изпаднал след падане от висок етаж на блок, когато бил хванат при чужда жена от съпруга й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право