Превозвачи плашат с протест заради километричните опашки по границата

Лоша организация от страна на българските органи, които обслужват граничния пункт „Капитан Андреево“, както и категорично нежелание на митническите и граничните органи да работят ефикасно и бързо, за да могат да бъдат обслужвани превозните средства във времевия порядък, както би трябвало. Така Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи коментира поредния случай от вчера, когато 18-километрова колона от тежкотоварни автомобили се беше образувала на граничния пункт.

„Гранична полиция“ и Агенция „Митници“ казват, че всички работят на пълен капацитет, но нещата не се получават", заяви Арабаждиев по БНР.

Според него, проблемът трябва да бъде решен на по-високо ниво. За да се случи това превозвачите са готови да излязат на протест, но не искат да го правят в предизборна обстановка.

"Вече имаме визия по какъв начин ще протестираме, но не искаме да го правим сега, когато има предизборна ситуация, нямаше правителство, сега има служебен кабинет… не искаме да бъдем обвинени в някаква пристрастност, ние нямаме никакви политически забежки. За нас е ясно, че трябва първо да се подобри организацията и второ – тези хора, които работят там, трябва да се накарат по някакъв начин да си вършат работата, както трябва", обясни Йордан Арабаджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България