Превръщат Аспаруховия парк във втора Морска градина

На следващата сесия на Общинския съвет във Варна влиза за обсъждане Устройственият план на квартал"Аспарухово". "Вярвам, че тук ще бъде втората Морска градина на Варна - има уникална природна даденост, широка плажна ивица, граничеща с прекрасна зелена зона", каза кметът на града Иван Портних. Той даде старт на ремонта на един от основните булеварди в квартала-"Първи май" заедно с областния управител Стоян Пасев и председателя на ОбС Тодор Балабанов.

Проектът е за 3.8 млн. лева и е част от "Интегриран градски транспорт 2" по ОП"Региони в растеж". В "Аспарухово" продължава ремонтът на улица"Мара Тасева", предстои и реконструкция на другия основен булевард"Народни будители". До месец се очаква да бъде одобрен проектът за модерно рибарско пристанище "Карантината" и още тази есен да започне изграждането му.

Миналата година кабинетът учреди безвъзмездно право на строеж на община Варна върху имот, част от морското дъно, в границите на вътрешните морски води на България в Черно море за изграждане на порта по програмата за морско дело и рибарство 2014-2020г.

Предвид ремонтите във Варна, които се извършват и предизвикват тапи в движението, кметът Иван Портних още веднъж помоли гражданите за търпение и толерантност, защото по думите му това е начинът за създаване на по-добри условия за пътуване в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България