Преговорите за „ямайска“ коалиция в Германия продължават до неделя

Преговорите за „ямайска“ коалиция в Германия ще продължат до шест часа следобед (местно време) в неделя, предаде Deutsche Welle.

Разговорите между Съюза (ХДС/ХСС), Свободната демократическа партия (СвДП) и „Зелени“ трябваше да приключат до петък сутринта, като впоследствие бяха удължени в рамките до края на същия ден, но след като не бе постигнато споразумение, преговорите ще продължат до неделя вечерта.

Предварително споразумение досега не бе постигнато заради някои различия между политическите формации, свързани с темите за бежанците и климата. Най-спорен се оказа въпросът за събирането на семействата на получилите убежище в Германия. Принципно разминаване в позициите на партиите има и по отношение на отказа от използването на електроенергия, добивана чрез въглища.

Същевременно остават разногласия и по не по-малко конфликтните теми като образование, данъчно облагане, пазара на труда, здравеопазването и сигурността. Дали партиите ще успеят да постигнат консенсус, към момента остава отворен въпрос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа