Предаваме на Австрия нашенец, издирван за закана за убийство

Българин, обявен за международно издирване заради закана за убийство, ще бъде предаден на австрийските власти, съобщиха от пресцентъра на окръжния съд във Враца.

Мъжът с инициали Г.Б. е издирван за закана за убийство на бившата си приятелка, което станало на 8 ноември 2018 г. във Виена. В съдебната зала защитникът на обвиняемия пледира, че липсват основания за предаването му на австрийските власти, тъй като с психиатрична експертиза било доказано, че неговият подзащитен е извършил деянието в състояние на невменяемост. Издирваният отказа да бъде предаден доброволно на австрийските власти и отрече да е заплашвал бившата си приятелка. Прокурорът по делото изрази становище исканото лице да бъде предадено на съда във Виена.

В крайна сметка магистратите решиха за нашенеца, който пребивава в село Селановци, да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Целта е да се обезпечи изпращането му на австрийските власти. От съдебната зала той бе приведен в следствения арест, където ще остане до предаването му на австрийските власти. Решението подлежи на обжалване и протестиране в петдневен срок пред Софийския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право