Предадоха на съд шофьор, прегазил пенсионерка

Снимка: Архив

Варненската окръжна прокуратура предаде на съд 20-годишен шофьор, който в нарушение на правилата за движение причинил по непредпазливост смъртта на възрастна пешеходка.

Тежкият инцидент станал на 22 ноември 2018 г. на еднопосочната ул. "Дрин" във Варна. Бахри Х. карал колата на майка си и предприел маневра, за да изпревари друг автомобил. Увеличил скоростта на над 71 км/ч и връхлетял пенсионерката, която пресичала пътното платно. 82-годишната жена се придвижвала с бастун. Бахри я видял, когато тя била на по-малко от 2 метра от колата му. При последвалия удар тялото на пешеходката излетяло върху предния капак на автомобила, а след това паднало на земята. С линейка ранената била откарала в МБАЛ "Св. Анна", но въпреки усилията на лекарите издъхнала в шоковата зала от черепно-мозъчна травма и контузия на мозъка.

Назначената химическа експертиза установила, че Бахри е бил трезвен, а според автотехническата фаталният изход е можело да бъде предотвратен, ако той се е движил със скорост до 52 км/ч. Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, младият шофьор може да получи от 2 до 6 г. лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право