Предизборната кампания започна

Предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори започна в полунощ и ще продължи до 24-ти март. Правилата изискват, в предизборните си прояви, кандидатите за депутати и техните застъпници да спазват добрия тон.

Печатни и електронни медии, както и интернет приложенията им трябва да обозначават, според закона, платените и безплатни форми за агитация, според сключените споразумения с партии, коалиции и инициативни комитети.

4 732 души влизат в надпреварата за 240-те места в парламента показват обобщените данни на ЦИК. Тази година за едно депутатско място ще се борят 12 претенденти.

До 26 февруари ГРАО трябва да провери дали кандидат-депутатите отговарят на изискванията, за да бъдат избирани.

Днес се очаква да стане ясно дали единствената фирма-участник в обществената поръчка за осигуряването на машинно гласуване отговаря на условията на търга. За да има машинно гласуване във всички секции на 26 март, са необходими 12 500 машини. Само една фирма изяви готовност да ги предостави като подаде документи за това 13 минути преди крайния срок.

Ако избирателната комисия прецени, че фирмата с офертата не отговаря на условията, може да удължи срока за подаване на документите за обществената поръчка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика