Предимно облачно ще бъде времето утре, с максимални температури между 13° и 18°

През нощта и утре времето ще бъде предимно облачно. Сутринта на много места в равнините и низините ще е с мъгла, по-трайна в северозападните райони и главно там ще има ръмежи. През деня ще духа слаб източен вятър. По-значителни разкъсвания на облачността ще има в планинските райони в часовете около и след обяд. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните - между 13° и 18°, в югозападните райони до 20-21°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, след обяд ще започне да се понижава, оставайки по-високо. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) за "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд на места с мъгла. В отделни райони ще преръми. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Максимални температури на въздуха: 15°-16°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, преди обяд в по-ниските им части ще е облачно и мъгливо. По най-високите върхове ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 7°.

В сряда ще бъде облачно, преди обяд в котловините – с мъгла. Вятърът ще се ориентира от североизток. От северозапад ще започнат валежи, които привечер и през нощта ще обхванат по-голямата част от страната. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, а максималните - между 14° и 19°.

В четвъртък североизточният вятър ще се усили до умерен и температурите ще се понижат. На много места в страната ще превалява дъжд. В петък вятърът ще се ориентира от север. Ще бъде сравнително студено и предимно облачно. До вечерта валежите ще спрат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето