Предимно слънчево ще е времето утре, с максимални температури между 1° и 6°

През нощта облачността ще намалее над почти цялата страна до ясно време. Вятърът ще отслабне, в много райони и стихне. Сутринта ще е студено с минимални температури, в повечето райони, между минус 10° и минус 5°, в София около минус 9°.

Утре времето ще е предимно слънчево. През деня ще се появи слаб западен вятър. Максимални температури между 1° и 6°, в София 1-2°. Вечерта от север облачността ще започне да се увеличава, но ще остане без валеж. Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември. През деня слабо ще се понижи. Това съобщи за „Фокус” дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури 3°-4°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по най-високите върхове силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 9°.

В неделя и понеделник времето ще е предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има през първия ден над югоизточната част от страната. Вероятността за валежи е малка. Температурите слабо ще се повишат. През нощта срещу вторник ще се заоблачи и във вторник от юг ще завали сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето