Предлагат архиерейския наместник на Търговище за почетен гражданин

Ставрофорен иконом Славчо Проданов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Търговище“. Това предложение ще бъде разгледано на сесията на общинския съвет следващата седмица. Негов вносител е председателят на комисията по култура, историческо наследство и вероизповедания към местния парламент Дамян Иванов.

Архиерейският наместник на Търговище има огромни заслуги за утвърждаване авторитета на църквата, възстановяване и поддържане на храмовете в енорията, създаването на християнската трапезария, която подпомага бедни, болни и самотни хора от 1996 г. насам и други, припомя докладната.

„Отец Проданов е назначен за архиерейски наместник на Търговищката духовна околия през 1990 г. Оттогава неуморно работи в полза на вярата, духовността, съпричастността, привличайки и християни, и мюслюмани, обединени от инициативите на отеца, който следва заветите на Нюйоркския митрополит Андрей – най-големия дарител и благодетел на Търговище”, допълват от местната администрация.

Връчването на почетното отличие ще бъде на тържествената сесия на Общинския съвет на празника на Търговище – 14 май 2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България