Предлагат Радослава Мавродиева за "Почетен гражданин на Сливен"

Снимка: Георги Ангелов

Европейската шампионка по тласкане на гюле Радослава Мавродиева е предложена да бъде удостоена със званието "Почетен гражданин на Сливен". Предложението е на общинските съветници от ГЕРБ, съобщиха от местната партийна централа.

Мавродиева е номинирана заради изключителния си прино за популяризиране името на Сливен и общината в областта на спорта. ""Убедени сме, че едно такова отличие ще насърчи повече деца от града ни да се занимават със спорт и че ще допринесе за бъдещи успехи на състезателите ни", заяви общинският председател на партията Здравко Костадинов.

Радослава Мавродиева стана европейска шампионка навръх Трети март, националния празник на България. 31-годишната състезателка от Сливен триумфира в тласкането на гюлле на първенството в Глазгоу. Тя стигна до златния медал, след като постигна личен рекорд от 19,12 метра.

Шампионката е родена на 13 март 1987 г. в Града под Сините камъни. Завършва Спортното училище "Димитър Рохов" в Сливен. През цялата си спортна кариера се състезава единствено за АСК по лека атлетика в родния си град, с треньор Валентина Желязкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България