Предлагат сателитна тол система да събира такси от шофьорите

"България може бързо да стигне до модерните технологии за разлика от други страни от Европа. На влизане в страната забелязах, че пътищата ви бяха изчистени, купих си винетка и всичко беше наред“, така ни похвали Михаел Вебер, изп. директор на „Капш телематик технолоджис България“, фирмата, която спечели търга за изграждане на тол системата у нас. Той участва във  форум за стратегическа инфраструктура и инвестиции в България през 2018 г.

Вебер представи идеята сателитно базирана система да събира таксите от шофьорите в страната и предложи да се изградят  метални естакади по магистралите.

Магистралите „Хемус“ и „Русе В. Търново“ са приоритет на Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2018 г., заяви председателят на АПИ Дончо Атанасов по време на форума.

„През март трябва да започне строителството на 10-километрова отсечка Ябланица – Боаза като целият участък от магистралата, който трябва да се рехабилитира, е 50 км“, уточни Атанасов. По думите му до края на годината трябва да стартират тръжните процедури за строителство на 135 км от магистралата „Русе - В. Търново“. Друг приоритет на агенцията е Лот 3.2 от „Струма“, като в момента има жалба по ОВОС на участъка, но това не би трябвало да забави стартирането на строителството.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес