Предотвратиха опит за бягство от затвор край Амстердам

Снимка: Архив

Нидерландската полиция арестува четирима души, заподозрени за участие в опит за извеждане на мъж от затвор със строг режим. При опита за бягство е бил подпален и микробус. Заподозрените са арестувани след опит да влязат в затвора в Цутфен, на около 112 км западно от Амстердам, се казва в съобщение на полицията.

Сигналът е получен около 10:50 ч сутринта местно време, като се съобщавало, че на паркинга на затвора се е запалил микробус. Снимки от местопроизшествието показаха частично изгорелия бял микробус, паркиран пред портата на затвора.

Изглежда, че е бил направен опит за организирано бягство от затвора. Няколко души се опитали да влязат, но опитът е бил предотвратен, обяви полицията.

Четирима заподозрени са арестувани след масирано издирване с участието на нидерландската гранична полиция и германската полиция, подкрепена от хеликоптер.

Трима мъже са арестувани в град Уел, на юг от Цутфен, след преследване на автомобила на заподозрените. Полицията е произвела предупредителни изстрели. Четвърти мъж е арестуван в близкия град Зевенаар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят