Предприемачи и ентусиасти се надпреварват с концепции за стартиране на успешен бизнес

Предприемачи и ентусиасти ще премерят от 17 до 19 март в Пловдив сили в създаването на концепции за стартиране на успешен бизнес. Събитието е част от инициативата Startup Weekend - обединение на предприемачи и ентусиасти, интересуващи се от стартиране на успешни бизнес начинания и провели повече от 400 форума в над 100 страни. Специален гост ще е мениджърът на общността Toptal Азия Линдзи. Тя е родена в Хонг Конг, завършила е университета в Оксфорд и има славата на "дигитален номад", ръководещ едни от най-добрите програмисти и дизайнери на планетата.

Основните критерии, по които ще се оценяват разработените стартъпи, са бизнесмодел, кодиране, проектиране, реализация и утвърждаване на пазара. Събитието завършва с презентации пред утвърдени специалисти от IT и бизнес индустрията. Всеки е добре дошъл да покаже стартовата си бизнес идея и получи обратна връзка в рамките на дискусия между жури, ментори, лектори и участници. Статистиката сочи, че хората, които проявяват интерес към Startup Weekend инициативата, са с различни професионални интереси и на различни възрасти. Активно участие взимат IT специалисти, уеб и графични дизайнери и бизнес предприемачи от различни сфери, обединени от желание да проверят дали идеите, които имат или ще разработят, са с потенциал да се превърнат в печелившо начинание.

Лектори и жури ще бъдат утвърдени имена и мениджъри от компании и консултантски организации като Start It Smart, Industry Watch, KGK Consult, WebCloud, OpenStorm, Founder's Institute Berlin, LAUNCHub Ventures, Programista и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони