Предприемачи от Търново първи у нас внедриха машини за рингови гвоздеи

С оборудването от Южна Корея се произвеждат по 3000 пирона на минута

Предприемачи от Велико Търново първи у нас са внедрили модерни машини за производство на рингови гвоздеи, които се заковават с пистолети. Собствениците на ВТПГ Строймат ООД Димитър Цачев и Таня Душкова в продължение на 2 години правили проучване преди да инвестират над 400 000 долара в сгради и високотехнологично оборудване от Южна Корея.

„Капацитетът на машините е изработка на 3000 пирона на минута. Фирмата ни е единственият производител на гвоздеи, тел и телени изделия във Великотърновска област, а в страната сме общо четирима производители на такива изделия“, сподели Цачев.

Дружеството има две производствени база във Велико Търново, от които излизат около 500 тона продукция месечно. Имат 66 работници и стоката им е предимно за вътрешния пазар. В предприятието са внедрени и машини за габиони, с които се укрепват свлачища и брегови ивици в цялата страна. Сред най-мащабните обезопасени обекти са бреговете на р.Янтра, пътят през Хаинбоаз, скатове по АМ „Хемус“, по жп инфраструктурата, невралгични участъци в Родопите и др.

Собственикът сподели, че имат горчив опит с търговец от Румъния, който внезапно си продал фирмите и на търновските производители не им били признати 120 000 лева ДДС по част от износа за северната ни съседка.„Водихме дело като обжалвахме данъчния ревизионен акт и окончателно спечелихме процеса като доказахме, че сме изрядни и ВАС се произнесе в наша полза. Нямаме нито лев дългове“, разказват собствениците на ВТПГ „Строймат“ ООД.

Преди дни пък неволно се оказали потърпевши след като гръмна новината, че производители на гвоздеи от Велико Търново са обвиняеми за източване на над 4 млн.лв ДДС. Репортерска проверка установи, че на 8 души са повдигнати обвинения, а разследването е в Специализираната прокуратура, но те нямат нищо общо с ВТПГ „Строймат“ ООД.

„Когато се разчу за това разследване и излязоха публикации в медиите, клиенти ни загряха телефоните да питат дали ние сме разследваните. Имахме и отказани поръчки. Държим да се знае, че не сме замесени в никакви афери и нечисти сделки“, обясниха за странните съвпадения Цачев и Душкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции