Председателят на „Боец” нападнал журналисти

Георги Георгиев от БОЕЦ

Човек на Цветан Василев ранил екип на телевизия

На свобода е с мярка “подписка”

Репортери от “Канал 3” ровели около финансирането на организацията

Районната прокуратурата във Видин е повдигнала обвинение за причиняване на леки телесни повреди и хулиганство срещу председателя на Гражданско движение “БОЕЦ” Георги Георгиев за нападението му над журналистически екип на “Канал 3” на 5 юни 2019 г. във Видин. На Георгиев е наложена мярка за неотклонение “подписка” и забрана да напуска страната.

Георгиев е близък до банкера Цветан Василев и екип на телевизията е бил във Видин за интервю, свързано със съмнения около финансирането на “Боец”. Сигналът за хулиганските изстъпления е бил подаден от програмния директор на телевизията Ива Стоянова.

В хода на разследването са изискани и приложени документи, проведени са разпити на свидетели, включително и на пострадалите, изискани са аудио записи и писмена справка за подавани за инцидента сигнали на тел.112. Установено е, че Георгиев псувал, отправял обидни изрази по отношение на журналистическия екип, нанесъл удар с ръка в областта на главата на Т. В. Г.- шофьор в “Канал 3”, както и удар с крак в областта на слабините и удар с ръка по лицето на репортера П. Н. П.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право