Председателят на ЕП Антонио Таяни пристига в България

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и евродепутати са на работно посещение в България. Конкретният повод за визитата е предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Таяни ще разговаря с президента Румен Радев, с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цвета Караянчева. На срещата с министър-председателя ще бъдат обсъдени задачите пред страната ни в рамките на европредседателствотото, а също и ключови теми, свързани с бъдещето на Европа и европейската перспектива пред Западните Балкани.

След разговора си Таяни и Борисов се очаква да дадат съвместна пресконференция.

Веднага след речта на Антонио Таяни от парламентарната трибуна ще се проведе среща между председателските съвети на ЕП и нашето НС. В нея ще участват и комисиите, ангажирани с парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС.

По-късно следобед Антонио Таяни ще участва в дебат с млади хора на тема "Гласът на младите – каква Европа искаме?“ в СУ "Св. Климент Охридски“. Дискусията ще даде възможност на българските студенти и академичната общност да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на европейския проект, както и да отправят въпросите си към лидерите на политическите партии в ЕП, които придружават Таяни при визитата му у нас.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България