Председателят на ОбС-Пловдив Савина Петкова: Темите за българщината и националната ни самобитност стоят на дневен ред и днес

Уважаеми учители, дейци на културата, книжовници и просветители,

Уважаеми пловдивчани,

Приемете моите искрени поздравления по случай Деня на народните будители – 1-ви ноември. Народната ни памет е запечаталата в съзнанието си както дните на велик триумф, така и тъмните сенки на игото. Българският народ е бил предводител на другите, но е изживял и унижението на подчинението. Макар превратностите на времето да са оставили своя отпечатък, българският дух никога не бива сломен.

Има личности в нашата история, които неуморно, дори поставяйки живота си в жертва, разпръскват познанието за българския род. Те са тези, които будят народа и отстояват националната ни идентичност в тъмните дни на нашето летоброене. Макар и времето да е друго, темите за българщината и националната ни самобитност стоят на дневен ред. Настоящето само определя будителите на днешния ден, които разпръсквайки познанието за българския род, ще успеят да запазят чисти умовете и добродетелни сърцата на децата ни.

Честит празник!

САВИНА ПЕТКОВА

Председател на Общински съвет Пловдив

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони