Председателят на СОС Елен Герджиков пред „Труд“: За половин година имаме сигнали за над 10 забавени преписки от „Младост“

Елен Герджиков

Прокуратурата обвинява кмета на район "Младост" Десислава Иванчева за подкуп в особено големи размери . Обвинения ще получи и нейният заместник, както и посредник , осъществил връзката между ръководството на общината и строителен предприемач. По данни на разследването той бил изнудван за 500 000 евро, за да му бъдат придвижени документи в общината.

Попитан за това дали има информация коя е фирмата и нейният собственик, който е дал подкупа, както и кой е теренът, чийто строеж е бил забавен от Иванчева и е причината за престъплението, председателят на Столичният общински съвет Елен Герджиков обясни пред „Труд“, че няма тази информация.

„Няма как от нас да получите тази информация, цялата информация е в прокуратурата и в комисията за борба с корупцията. При нас има за последната половин година над 10 сигнала за забавени преписки в района. Може да е една от тях. Това, предполагам, не са всички преписки“, обясни Герджиков.

По думите му, може да става въпрос и за преписка, за която изобщо няма сигнал в СОС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България