Председателят на ЦИК: Утре изтича срокът за поръчката за машините за гласуване, към момента няма подадени оферти

Срокът изтича утре, а към днешна дата няма подадени оферти, заяви председателят на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева относно обществената поръчка за машините за гласуване.

Както "Труд" първи съобщи вчера, единствената фирма, която отговаря на критериите за участие в обществената поръчка, се отказа от участие в търга.

Очакването ни е, че предизборната кампания и нейното отразяване от доставчиците на медийни услуги ще се води от правилата на професионализма и от високи етични стандарти. Това каза председателят на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева при подписването на споразумението с Централната избирателна комисия.

„Ще следим зорко дали се спазват всички правила на Изборния кодекс“, заяви тя. Ивилина Алексиева посочи, че споразумението със СЕМ дава добри резултати и е добър установен механизъм на взаимодействие между ЦИК и СЕМ. „ЦИК осъществява много строг контрол върху изпълнението на договорите за медийни пакети“, подчерта председателят на СЕМ и обясни, че при установени нарушения средствата по договорите не се изплащат, защото изпълнението им не отговаря на закона.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика