Представители от 20 града идват в Горна Оряховица за Х Национална младежка среща

Представители от 20 български града ще се съберат в Горна Оряховица за Х национална младежка среща, която ще се проведе от 23 до 26 февруари. Форумът ще премине под надслов „Младите – активни граждани”. Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица.

В продължение на три дни участниците ще имат възможност да споделят опит не само с домакините, но и с поканените представители на водещи партньори – Национална мрежа за децата, Асоциация Родители и Център за безопасен интернет, Представителството на евродепутата Мария Габриел; Представителството на евродепутата Ева Майдел, Фондация 42; Предприемаческа организация за технически иновации – Горна Оряховица, TurnovoRUNs, експерт от отдел „Социални ресурси и интеграция” на община Гьотеборг, Швеция, инициаторите на акцията „СПРИ! Давам път на пешеходец” – Варна, както и представителство на „Международна награда на херцога на Единбург – България“.

В срещата ще се включат младежки групи от Варна, Шумен, Силистра, Търговище, Лясковец, Свищов, Казанлък, Стара Загора, Пазарджик, Варна, Левски, Габрово, Велико Търново, Враца, Дряново, Димитровград, Трявна, Ловеч, Козлодуй, както и представители на домакините от горнооряховски младежки парламент

Участниците в срещата ще бъдат приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

По време на срещата участниците ще обсъдят конкретни действия, свързани с предоставените от ЕС възможности за развитие и активиране на младежкия граждански сектор. Ще могат да изразяват идеи, в кои приоритетни области трябва да бъде насочена младежката дейност и кои са ефективните действия. В тридневната среща са предвидени още интересни срещи, тематични дискусии, както и споделяне на опит между младежките организации

Срещата е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България в рамките на обединена Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България