Представиха оригинални бизнес проекти в национално банково ученическо състезание в Свищов

Изключително силна конкуренция и оригинални бизнес проекти, отличени с множество награди белязаха първия кръг на националното ученическо състезание по „Банкиране, анкиране, финансиране и бюджетиране", организирано от катедра „Финанси и кредит” в Стопанската академия в Свищов .

sa-1С участието си в състезанието, всеки средношколец стана и кандидат-студент в спец. „Финанси”, ОКС „Бакалавър” прием учебна 2018/2019 г. Така в първия ден на декември свищовската Алма Матер има и своите първи над 100 официално регистрирани в онлайн системата кандидат-студенти.

В състезанието участваха 32 отбора с 124 средношколци от 15 градове на България, представляващи 18 средни училища и гимназии, водени от 23 учители. Организацията на форума бе подкрепена от 57 ментори студенти от специалност “Финанси”, 27 преподаватели от катедра “Финанси и кредит” и 10 докторанти-финансисти. Институционално със състезанието бяха ангажирани академична Фондация проф. д-р Минко Русенов” и 6 търговски банки-партньори: Банка Пиреос България (генерален спонсор), Банка ДСК, УниКредит Булбанк, Общинска банка, Райфайзенбанк и ТБ ОББ.

Всички ученически отбори бяха отличени със специални награди от финансовата катедра. На база класиране от журита с участие на банкери и преподаватели от катедра „Финанси и кредит” за втори кръг с парична награда от 1000 лв. за победителя и връчване на почетния медал „SOLIDUS: SALUS ET GLORIA” са класирани 6 отбора. Те са от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев” в Благоевград, Финансово-стопанска професионална гимназия „Васил Левски” в  Монтана,  Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич, Националната търговска гимназия в Пловдив и Езикова гимназия „Пейо Яворов“ в Силистра. Финалът на първия ден от състезанието приключва с антично академично тога парти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони