Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров

Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Катедрата по съвременен български език към Филологическия факултет представи сборник в чест на големия български учен и преподавател от Великотърновския университет чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров. Сборникът е озаглавен „Aut inveniam viam, aut faciam”.

Събитието, което се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека, беше уважено от ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов, преподаватели, служители, студенти и приятели на чл.-кор. Стоян Буров.

Сборникът се състои от няколко раздела, очертаващи тематично и основните дялове от езикознанието, в което нашият именит преподавател е работил в своя дългогодишен творчески и професионален път.

В сборника с научни статии са взели участие близо 60 учени, сред които личат имената на знакови филолози от България и чужбина, но също така и не липсват разработки на млади езиковеди, които тепърва започват своя професионален път.

Редакционната колегия в състав доц. д-р Мария Илиева, доц. д-р Верка Иванова, доц. д-р Владислав Маринов и д-р Велин Петров беше подготвила кратка, но изключително съдържателна презентация на сборника.

Чл.-кор. Стоян Буров не скри вълнението си и своето щастие, че успя да завърши своя дълъг и безспорно ползотворен професионален път в университета по този достоен начин, а именно чрез отпечатването на високоприносен научен труд в негова чест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони