Представиха футболен проект за социалната интеграция на подрастващи в Елена

Елена е сред осемте града, в които ще се реализира футболен проект за подпомагане на социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот на деца и младежи със специални образователни потребности. Идеята е чрез създаване на условия и възможности подрастващите да се включат в спортни занимания по футбол с цел подобряване здравословния начин на живот, физическата и психическата им пригодност.

Мобилбокс – футболна и здравословна академия е проект на Българския футболен съюз като част от дългосрочната стратегия на организацията със социална насоченост. Той е финансиран по програмата Хеттрик на европейската централа УЕФА.

На специална среща в Елена с участието на представители на футболни клубове, учители по спорт, експерти от общината проектът беше представен от координаторите Андрей Петров от БФС и Стоян Денев, представител на Зоналния съвет на БФС във В.Търново. Предстоят обучителни семинари за запознаване със съвременните тенденции в развитието на футбола като инструмент за здравословен начин на живот, за повишаване културата на младите хора и тези със СОП за разпознаване на различни видове зависимости и осмисляне на свободното им време чрез спортуване.

Проектът предвижда и провеждането на футболен здравословен фестивал в Елена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България