Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

“България – с аромата на слънцето”. Под това мото, напомняйки страната на розата, тази година България се представя на “Зелената седмица” в Берлин – най-голямото аграрно изложение в световен мащаб.

83-тото издание беше открито днес. България има честта за пръв път да е партньорска страна.

Предоставен ни е павилион в Панаирния град на Берлин с размер от 1640 кв. м. 62 наши фирми и 12 производители представят производството си – от луканки, сирена, мед, вина и козметика до традиционните български занаяти – ръчно тъкани тъкани, глинени съдове и мартеници.

На гостите се предлагат традиционни български изкушения – скара и шопска салата, червени и бели вина, ракия.

Стотици посетители аплодират невероятния състав “Българе” с художествен ръководител Христо Димитров, който от 2002 година покорява български и световни сцени.

Публиката аплодира и състава “Булгара”. Девет музиканти представят невероятен етнофолк.

За събитието от България пристигна 80-членна делегация под ръководството на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

“Зелената седмица” привлича стотици хиляди посетители. Представянето ни на това изключително световно изложение безспорно ще доведе до повече български изделия на хранително-вкусовата ни индустрия на пазара в Германия.

Въпреки високия вход – 15 евро дневен билет, над половин милион всяка година посещавават “Зелената седмица”. Действително събитието е впечатляващо. Всяка държава представя на 116 000 квадтратни метра най-доброто си земеделско проризводсво на фона на традиционна музика и изкуство.

Изложението продължава до 28 януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа