Представяне на книга по действителен случай организира Пловдивският университет

Философско-историческият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" организира в сряда от 17:30 часа представяне на романа "Али безсмъртният", който е написан по действителен случай. На срещата-разговор в зала "Компас" на Ректората на ул. "Цар Асен" 24 ще присъстват авторът на книгата Александър Урумов, самият главен герой Али Дини и свещенослужителят в Софийския затвор Иводор Ковачев.

Книгата описва историята на иранеца Али Дини, участвал в най-жестоките събития на 80-те години на 20-ия век в родината си по време на конфликта с Ирак. След промените в България той пристига през 1990 г. у нас и бързо става ключова фигура в подземния свят. Съден е няколко пъти и лежи в затворите общо 14 години, като 4 от тях - в пълна изолация. Именно в един от тези периоди на лишаване от свобода Али случайно открива Библията и започва да я чете с недоверие, изхождайки от ислямските си убеждения и възпитание. След период на истинско душевно терзание той посвещава живота си на Исус Христос и става Негов верен последовател, разказва книгата "Али безсмъртният".

За 13 часа в сряда в същата зала "Компас" на Ректората на ПУ "Паисий Хилендарски" е насрочена публичната лекция "За характера на кризата", която ще изнесе проф. д-р Иво Христов от катедра "Приложна и институционална социология" на Философско-историческия факултет. Проф. Христов е бил експертен сътрудник на парламентарната комисия по правни въпроси в няколко народни събрания, а в момента преподава "Социология на правото", "Историческа социология на модерните институции" и "Теория на модернизациите" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони