Представят Благоевград на Dance World Cup 2017 в Германия

Възпитаници на Център за личностно и творческо развитие ще представят Благоевград по време на Dance World Cup 2017, който ще се проведе от 23 юни до 1 юли в Германия. Те се класираха за участие в престижното издание след Български квалификационен турнир, който се проведе в Пловдив. ДЮФА „Пиринска китка”, ФТА „Пиринче” и Школата по балет представиха достойно ЦЛТРДБ и Благоевград.

Талантливите деца на Благоевград трябваше да покажат своите танцови умения в три категории, разделени в три възрастови групи. В първата, категория „Национални и фолклорни танци“ Благоевград бе представен и грабна призови места с „Пепеляшки“ - дует – хореография Рилка Георгиева - I място, „Граово“ – квартет – хореография Георги Чопов – I място, „Магията от Дунав“ – група – хореография Маргарита Братоева – II място. С Танц с тъпани“ - трио – хореография Симеон Стамболийски - II място, „Варненски танц“ – квартет – хореография Йордан Янакиев – I място, „Закачка край реката“ – група – хореография Симеон Стамболийски – I място извоюваха възпитаниците на Центъра в категория „Национални и фолклорни танци“. Школата по балет на децата на Благоевград в категория „Танц и песен“ първо място отиде при Божана Митова –„ A Rodar mi vida „ с хореография Красимира Митова.

Българският квалификационен турнир се провежда за 5 поредна година, но за възпитаниците на ЦЛТРДБ, това беше първо участие в подобен род конкурси. Участие взеха едни от най-добри танцови школи от цялата страна. Съгласно регламента на Конкурса, танцовите съчетания,получили над 70 точки и класирали се на І,ІІ и ІІІ място получават право на участие на финалите на Dance Word Cup 2017, Офенбург-Германия. В тях ще вземат участие представители от над 38 държави, с рекорден брой участници - над 18000 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони