Представят и изложба с икони на ученици на Петото биенале на църковните изкуства в Търново

Петото биенале на църковните изкуства се провежда в залите „Рафаел Михайлов” във Велико Търново. В рамките на събитието ще бъде представена и изложба с икони на ученици от школи по иконопис в България, както и експозиция на студенти от Православния богословски университет в Букурещкия университет.

Международното биенале на църковните изкуства е проект на преподавателите от катедра „Църковни изкуства” при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Изложбата е форум на съвременното творчество в областта на православните църковни изкуства: иконопис, стенопис, дърворезба, мозайка и други, участващи в храмовото оформление и богослужебната практика.

Петото издание на форума се провежда под патронажа на Ректора на Великотърновския университет и е посветено на 25-та годишнина от създаването на специалност „Църковни изкуства” при Православния богословски факултет на ВТУ. Организатори са Община Велико Търново, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Православен богословски факултет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България